De Fourme d’Ambert wordt al sinds de 9e eeuw geproduceerd rond de stad Ambert, aan de westkant van de Monts du Forez. In de 9e eeuw werd de kaas vooral gebruikt om belastingen te betalen, maar tegenwoordig is het een echte klassieker onder de Franse blauwaderkazen. Aan de melk wordt een gist toegevoegd met melkzuurbacteriën en de Penicillium roqueforti-schimmel. Tijdens de rijping worden er met een naald kleine gaatjes in de kaas geprikt. Dit zorgt ervoor dat er zuurstof bij komt en de schimmelvorming zijn werk kan doen. De smaak van de Fourme d’Ambert is zacht en de structuur korrelig.
Extra informatie
Soort
Blauwaderkaas
Melk
Gepasteuriseerde koemelk BIO
Stremsel
Lebstremsel
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €25,- zijn de verzendkosten gratis.