In het departement Lozère, met zijn door weilanden bedekte bergachtige landschap dat grenst aan het regionaal park Causses en het nationaal park van de Cevennen, bevindt zich kaasmakerij Lou Passou. Deze kaasmakerij is gespecialiseerd in het produceren van biologische schapenkaas. Lou Passou staat voor smakelijke kaas die meesterlijk wordt gemaakt volgens traditioneel recept. De verse schapenmelk waar de Tomme de Mijoule mee wordt gemaakt, komt uit Lozère in de regio Languedoc-Roussillon, gelegen op een hoogte van 840 meter boven de zeespiegel. De naam ‘Mijoule’ komt van het Franse woord ‘mijoter’, wat ‘langzaam sudderen’ betekent, wat weer verwijst naar het productieproces. Bij deze kaas wordt de verse schapenmelk gethermiseerd, een zacht proces waarbij de natuurlijke kwaliteiten van de rauwe melk grotendeels behouden blijven. De Tomme de Mijoule is toegankelijk voor elke liefhebber van schapenkaas.
Extra informatie
Soort
Schapenkaas
Melk
Gepasteuriseerde schapenmelk BIO
Stremsel
Lebstremsel
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €25,- zijn de verzendkosten gratis.