Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 300 g Emmentaler gerasp
- 300 g Le Gruyere geraspt
- 300 ml droge witte zijn
- 1 tl citroensap
- 2 el maïzena
- Brood naar keuze
- Groenten naar keuze
- Peper en zout
Bereiding
- Smeer de bodem van de fonduepan in met een teentje knoflook
- Breng de wijn in een pan, zet op het vuur en doe het citroensap erbij.
- Voeg, terwijl roerend, de kaas toe.
- Los de maïzena op in een beetje water en roer tot een glad papje en roer dit door de kaas.
- Breng de kaasfondue op smaak met peper en zout.
- Serveer de kaasfondue met brood en groenten.
Serveertips
Brood en groenten zijn natuurlijk standaard bij de kaasfondue, maar als je eens zin hebt in iets anders kan je ook soepstengels, gekookte aardappel en/of gekookte pasta gebruiken!


Wil je iets meer kaas?
In onze webshop vindt u vele verschillende soorten biologische kaas, van Goudse kaas en Boerenkaas tot Blauwschimmelkaas en diverse Buitenlandse kazen. Daarnaast bieden we ook iedere week de scherpste kaas aanbiedingen. De beste biologische kaas direct van de boer!
Wanneer u voor 15:00 uur online besteld, zorgen we dat het overmorgen bij u in huis is. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om het gratis af te halen op één van onze markten in Den Haag, Den Bosch of Amsterdam. Bekijk en bestel voordelig online via onze webshop!