Ingrediënten
- 2 sneetjes zuurdesembrood
- Mayonaise
- Dijon mosterd
- 1 tot 2 ons geraspte Bastiaansen herfstkaas, afhankelijk van de grootte van je brood
- 1 tot 2 ons geraspte Gruyère, afhankelijk van de grootte van je brood
- Boter voor in de pan
Instructies
- Leg de sneetjes brood op een snijplank en besmeer de bovenkant van één sneetje met een dun laagje mayonaise. Draai het andere sneetje brood om en besmeer de andere kant met Dijonmosterd.
- Leg de Herfstkaas en Gruyère op de mosterd en leg vervolgens het andere sneetje brood op de kaas, met de mayonaisekant naar buiten.
- Verhit een koekenpan op middellaag vuur en smelt genoeg boter in de bodem van de pan om deze te bedekken.
- Leg het boordje in de pan, dek deze af en bak gedurende 2 tot 3 minuten, of tot het onderste sneetje brood goudbruin en knapperig is.
- Draai de boterham om, doe het deksel er weer op en bak de andere kant tot deze ook goudbruin is en de kaas volledig gesmolten is. Dit duurt meestal 1 tot 3 minuten. Zet het vuur lager als het brood te bruin wordt voordat
de kaas volledig gesmolten is. - Haal de Grilled Cheese Sandwich uit de pan en snijd hem doormidden. Serveer terwijl hij nog warm is en geniet van deze heerlijke, smeuïge traktatie!