Consument Zakelijk
Recepten — info@biologischekaas.nl
Biologische Kaas
Zoeken
Generic filters
0 MENU
  • Goudse kaas
  • Boerenkaas
  • Blauwaderkaas
  • Lightkaas
  • Bergkaas
  • Geitenkaas
  • Schapenkaas
  • Buitenlandse kaas
  • Overig
  • Goudse kaas
  • Boerenkaas
  • Blauwaderkaas
  • Lightkaas
  • Bergkaas
  • Geitenkaas
  • Schapenkaas
  • Buitenlandse kaas
  • Overig

Recepten
Consument Zakelijk

Meer dan 25 jaar ervaring
in Biologische Kaas

Gratis verzending bij
besteding vanaf €60,-

Voor 15.00 uur besteld,
overmorgen in huis

Gratis afhalen op de markt

Log in als zakelijke klant

Inloggen

Vraag een zakelijk account aan

Aanvragen

Home > Recepten > Gegratineerde knoflook champignons met biologische kaas.

Recept delen
Facebook Facebook Facebook WhatsApp WhatsApp

Gegratineerde knoflook champignons met biologische kaas.

Borrel
Borrel
30 minuten
30 minuten
4 personen
4 personen

Laat je verrassen door de combinatie van sappige champignons, aromatische knoflook en smeuïge biologische kaas. Dit gerecht is een ware smaakexplosie en perfect als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als snack. Ga aan de slag en laat je culinair verwennen met deze smaakvolle gegratineerde knoflook champignons met biologische kaas!

Gegratineerde knoflook champignons met biologische kaas.

Ingrediënten

  • 75 gram Gouse Kaas
    Zwaluw extra belegen
  • 750 gram kleine champignons, schoongemaakt
  • 30 gram bloem, gezeefd
  • 35 gram boter
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 400 ml groente-of kippenbouillon, eventueel van tablet
  • 300 ml droge witte wijn, zoals Pinot Blance(Elzas)
  • 100 ml slagroom
  • 4 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 sjalotje, ragfijn gesnipperd
  • 2 eetlepels fijngehakte (blad)peterselie
  • 3 eetlepels droog kruim van witbrood
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • Zout en witte peper uit de molen

Bereiding

  1. Breng bouillon en wijn aan de kook.
  2. Voeg de champignons en de knoflooktenen (in de schil!) toe en laat ze 6-7 minuten koken.
  3. Stort alles in een fijne zeef en houd de champignons warm.
  4. Vang het kookvocht op en breng het samen met de knoflooktenen opnieuw aan de kook.
  5. Laat zachtjes koken tot er niet veel meer dan de helft (ca. 300ml) over is gebleven.
  6. Houd de inmiddels gare knoflooktenen apart en laat ze afkoelen.
  7. Verhit een pan met dikke bodem.
  8. Laat de boter smelten en roer het sjalotje erdoor. Laat zachtjes fruiten tot het begint te kleuren.
  9. Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot er een smeuïg mengsel (roux) ontstaat.
  10. Knijp de knoflooktenen uit en roer de knoflookpuree door de roux.
  11. Schenk het gereduceerde kookvocht van de champignons erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  12. Roer de room erdoor en voeg eventueel zout en/of peper toe.
  13. Laat 50 gram geraspte kaas in de saus oplossen en roer de champignons en peterselie erdoor.
  14. Doe alles over in een ovenvaste schaal.
  15. Vermeng de rest van de kaas met het broodkruim en strooi het mengsel over het gerecht.
  16. Sprenkel er gesmolten boter over en plaats de schaal in het midden van de tot 220 graden voorverwarmde oven.
  17. Neem het gerecht uit de oven zodra er een mooi goudbruin korstje op is gekomen.

Serveertips

Het is leuk om af te wisselen van vorm kaasjes. Denk aan een stuk kaas, blokjes, een halfrondje enzovoorts.


Nog meer lekkers

Paas kaasplank
Borrel

Paas kaasplank

20 minuten
4 personen
Kaasfondue
Borrel

Kaasfondue

30 minuten
4 personen
Clubsandwich gezond met light kaas
Borrel

Clubsandwich gezond met light kaas

10 min.
4 personen

Neem contact op

Bellen 0648569635
E-mail info@biologischekaas.nl
Adres Haringweg 18D, Spakenburg

Nieuwsbrief


  • Assortiment
    • Aanbiedingen
    • Goudse kaas
    • Boerenkaas
    • Blauwaderkaas
    • Lightkaas
    • Bergkaas
    • Blauwschimmelkaas
    • Geitenkaas
    • Schapenkaas
    • Buitenlandse kaas
    • Overig
  • Klantenservice
    • Bestellen
    • Bezorgen
    • Annuleren
    • Retourneren
  • Account
    • Inloggen
    • Winkelmand
    • Zakelijk account
  • Over ons
    • Biologische Kaas
    • Recepten
    • Contact
Markten
Woensdag Den Haag op de Lange Voorhout; tot 17.00 uur
Vrijdag Den Bosch op de Markt; tot 14.00 uur
Zaterdag Amsterdam op de Nieuwmarkt; tot 17.00 uur Amsterdam op de Noordermarkt; tot 17.00 uur
Algemene Voorwaarden Privacy Verklaring
Veilig betalen met iDeal
Jouw bestelling Bekijk winkelmand

Je hebt geen artikelen in je winkelwagen