De ietwat eigenzinnige kaasmakers van L'Etivaz waren het niet eens met de nieuwe criteria die in 1930 werden ingevoerd rondom het maken van Gruyère kaas. Daarom besloten ze hun eigen kaas te ontwikkelen die de eeuwenoude traditie behield, en zo ontstond de L’Etivaz kaas. De traditie die deze kaasmakers in ere houden, is dat de kaas gemaakt wordt met alleen de melk van koeien die 's zomers grazen in de Alpenweiden op een hoogte van ongeveer 1000 tot 2500 meter.
De kazen worden geproduceerd in koperen ketels en op open houtvuur. Dit zorgt ervoor dat de kaas wat stugger blijft en een scherpere smaak heeft dan Gruyère. L’Etivaz heeft een stevige textuur met een fruitige, licht nootachtige smaak. De smaak varieert en is afhankelijk van de kruiden die de koeien grazen in de Alpenweiden. Onze L’Etivaz wordt tot 13 maanden gerijpt, zit boordevol omega-3 en is lactosevrij.
Door vast te houden aan deze traditionele methoden, biedt L'Etivaz een unieke smaakervaring die trouw blijft aan de oorsprong en kwaliteit van het oude ambacht van kaas maken in de Alpen.
Extra informatie
Soort
Bergkaas
Melk
Rauwe koemelk
Stremsel
Lebstremsel
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €25,- zijn de verzendkosten gratis.