Het eiland Terschelling is omringd door het kostbare waddengebied. De biologische landbouw is van groot belang om de balans in het waddengebied niet te verstoren. Twee biologische veehouders leveren hun melk aan de kaasmakerij. De bijzonder gevarieerde flora in het weidegebied zorgt voor een unieke melk, die garant staat voor de typische smaak van de Terschellinger kaas. De Terschellinger Reade Jutter is één van de weinige Nederlandse gewassen korstkaas. Na het maken van de kaas wordt de korst gewassen met een roodbacterie en gaat daarna naar het rijpingshuis. De Jutter heeft een rijping van 8 weken, deze rijping zorgt ervoor dat de smaak licht pittig is, met een nootachtige nasmaak is.
Extra informatie
Soort
Goudse kaas
Melk
Gepasteuriseerde koemelk BIO
Stremsel
Microbieel/Vegetarisch
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €25,- zijn de verzendkosten gratis.