Wat deze kaas echt bijzonder maakt, is het unieke rijpingsproces dat plaatsvindt gedurende drie maanden. De kaas wordt namelijk gehuld in een jasje van sparrenschors. Deze natuurlijke omhulling geeft de kaas niet alleen een charmante uitstraling, maar draagt ook bij aan de karakteristieke ronde nasmaak van melkroom die deze kaas zo kenmerkt.
De oorsprong van de melk ligt bij het Montbéliarde-ras. Deze koeien komen dan ook oorspronkelijk uit Oost-Frankrijk. Deze lieve, grote grazers hebben weinig eisen en gedijen het beste in een heuvelachtige omgeving. Daarom hebben ze een perfect leefgebied in de Gelderse Vallei. Wat deze kaas echt onderscheidt van andere, is het zorgvuldige bereidingsproces. Gemaakt van biologische koemelk, ondergaat de melk een milde thermisatie - een behandeling die onder de noemer rauwmelkse kaas valt. Deze bewuste keuze behoudt niet alleen de natuurlijke voedingsstoffen in de melk, maar geeft ook de kaas een subtiele complexiteit en levendigheid die je proeft in elke hap.
Extra informatie
Soort
Boerenkaas
Melk
Gethermiseerde koemelk BIO
Stremsel
Lebstremsel
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €25,- zijn de verzendkosten gratis.