De Neufchâtel Fermier heeft wortels tot ver terug in de tijd. In de kaasgeschiedenis is deze terug te vinden tot 1543. De kaas is een Franse kaas uit het Pays de Bray in Normandië. De Neufchâtel Fermier heeft de vorm van een hart. Men zegt dat hij deze vorm te danken heeft aan de meisjes die deze kaas maakten in de honderdjarige oorlog voor de Engelse soldaten op wie zij een oogje hadden. De Neufchâtel Fermier heeft sinds 1969 het AOC-keurmerk, dit houd in dat de kaas alleen van de melk van het vee uit het gebied van de Bray gemaakt mag worden. De kaas heeft een droge, fluweelzachte korst. De fijne, witte donsachtige schimmel ligt over de hele kaas en geeft haar een specifieke smaak.
Extra informatie
Soort
Witschimmelkaas
Melk
Rauwe koemelk
Stremsel
Lebstremsel
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €25,- zijn de verzendkosten gratis.