Maak kennis met de Morbier. Een bijzondere, traditionele dessertkaas uit de Franse Jura. De Morbier heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige dorpje waar de kaas gemaakt word. Sinds 2000 is de Morbier bekroond met het AOC-keurmerk. Dit houdt in dat de kaas alleen gemaakt mag worden van koeien die gevoed zijn met hooi, gras en kruiden uit de Jura.
Kenmerkend aan de Morbier is het zwarte laagje as, dat horizontaal door de kaas heen loopt. Dit laagje is vroeger ontstaan doordat de boeren de wrongel opspaarden. Als bescherming werd een laagje roet uit de ketel aangebracht. Om de wrongel zo te beschermen tegen vuil en insecten. Tegenwoordig is dit zwarte laagje in de Morbier vervangen door een plantaardige as. Dit geeft de Morbier een unieke, fruitige smaak met een licht pittige nasmaak.
Extra informatie
Soort
Bergkaas
Melk
Rauwe koemelk BIO
Stremsel
Vegetarisch
Veelgestelde vragen
Wordt de kaas vacuüm verpakt?
Ja. Alle kazen worden bij ons vacuüm verpakt.
Hoe weet ik of mijn bestelling is gelukt?
Zodra de bestelling is afgerond, en is afgerekend, ontvangt u een bevestigingsmail in het door u opgegeven mailadres.
Kan ik mijn bestelling nog annuleren?
Zodra de bestelling is geplaatst kan deze niet meer worden geannuleerd. Wilt u de bestelling, om wat voor reden dan ook, toch annuleren? Neem dan contact met ons op.
Is er een minimum bestelbedrag?
Er is geen minimum bestelbedrag. De verzendkosten in Nederland zijn €6,95. Bij bestellingen boven de €25,- zijn de verzendkosten gratis.